Sayfalar

13 Haziran 2011 Pazartesi

Cilt bakımında hangi aletler kullanılır?

CİLT BAKIMINDA KULLANILAN ALETLER:
1-LOOP: Işıklı, büyüteçli bir lambadır.Cildin derinlemesine incelenmesini sağlar. Cilt analizinde ve epilasyonda kullanılır.










2-VAPOZON: Ozonlu ve ozonsuz olarak kullanılır. Çeşme suyu veya arıtılmış su ile çalışır. Bitli özleri ile de çalışanları vardır. Cilde oksijenli buhar verir. Kan dolaşımını hızlandırır. Gözeneklerin daha kolay açılmasını sağlar.







3-VAKUM: Çalışma mekanizması tek düğmeden yapılmıştır. Vakum ile siyah noktaların emilmesi vaksprekle de toniğin ince granüller halinde yayılması sağlanır.



4-PRİMATÖR: Vücut, yüz ve burun için değişik boyları vardır. Naylon veya kıl fırçadan yapılmıştır. Dönmez hızı ayarlanabilir. Peeling işleminde kullanılır. Ciltte masaj ile birlikte ölü deri tabakasını temizler. Buhar altında kullanılır.




5-YÜKSEK FREKANS: U.V-C  ile çalışır. Ozon kokusu yayar. Cildi dezenfekte eder. Akne kurutma ve hedef işleminde kullanılır. Hedef çubuğu ile sivilceye işlem yapılır. Hedef için ayrı bir çubuğu vardır. Gazlı bez üzerinden uygulanır. Ciltte kalan bazı kremlerin ve sıvı mamüllerin emilmesini sağlar.


6-İONTOPERESE: Galvenik (düz) akımla ionlama yoluyla sıvı mamüllerin cilde yedirilmesinde kullanılır. Kişinin elinde işlem sırasında ıslan sünger bulunmalıdır.(toprak hattı)

1 yorum: