Sayfalar

6 Haziran 2011 Pazartesi

Sivilceli (Akneli) Cilt Özellikleri Ve Bakımı

9)AKNELİ CİLT:
    Bu cilt türü aynı yağlı cildin özelliklerini taşır ve genellikle yüz, omuz ve sırtta etkilidir. Ergenlik döneminde yaygındır. Aknenin, ilk belirtileri ergenlik de başlar. Çünkü bu dönemde hormon salgıları yağ bezlerini uyarır. Bunun sonucu olarak daha sonra sivilcelere dönüşecek siyah nokta(komedon) oluşur. Akneler ihmal edilirse tedavisi mümkün olmayan izlere sebep olabilir. Hanımlarda genellikle mens.döneminde ağız ve çene bölgesindeki sivilce ve lekelerde artış görülür. Bunun sebebi vücuttaki hormonların artışıdır. Akneli ciltler kontrol altında tutulabilirler. Aknenin kontrolü zaman, sabır ve düzenli bakım ister. Sivilceler, siyah noktalar, ve dolu porlar şeklinde başlar. Derin temizlik yöntemiyle folliküllerin artıklarla tıkanması önlenebilir. Aşırı akneli ciltlerin dermatologlar tarafından tedavi edilmeleri gerekir.
a)SEBORE:
    Yağ bezlerinin fonksiyon bozukluğuna bağlı bir rahatsızlıktır. Aşırı yağ üretimi sebebiyle cildin üzerinde yağ tabakası ve yağ birikintileri oluşur. Ciltte geniş folliküller çok sert aşırı yağ nedeniyle parlak bir görünüme sebep olur. Bu hastalıkta genellikle kaşıntı ve yanma hissi oluşabilir. Dermatolog müdahalesi gerekir.
b)ROSASEA:
    Aynı sebore gibi ciltteki aşırı yağlılıkla ilişkili olan bu hastalıkta burun ve yanaklar en çok etkilenen bölgelerdir. Genellikle yüz kızarıktır. Eğer ihmal edilirse ciltte kabartı ve püstüllerin oluşumu sebebiyle topaklanmalar görülür. Bu hastalık genellikle 35 yaş öncesi görülmez. Kadınlarda daha yaygın görülür. Rosasea, fazla alkol ve ağır yağlı yemekler tüketilmesi ile azar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder