Sayfalar

13 Haziran 2011 Pazartesi

Kimyasal Peeling Faydaları Nelerdir?

AHA (ALFA HİDROKSİL ASİT)
AHA:Meyve asitleri olarak tanınmaktadır. Ahalar tamamiyle tabi ve zehirsiz meyve ve bitki ve süt bileşiminden oluşurlar. Özellikle şarap , elma, limon şeker kamışı, üzüm ve ananasta bulunmaktadır.Küçük dozları ışık hassasiyeti yaratmaz. % 40 ‘a kadar kullanılabilir. Meyve asitleri str.corneum arasındaki bağlayıcı maddeleri çözer ve cildin ışığa karşı koruyucu işlevini geliştirir. Boynuzsu tabakanın temek yapısını yeniden düzenler ve hücre bölünmesini arttırır. Aha komplexi üst derideki ölü hücreleri zımpara sistemi ile yeni hücre oluşumu için dejenere eder. Soyucu etkisi vardır. Sonuçta temiz, yumuşak, ve düzgün bir cilt elde edilir. Ahalar Amerikalılar tarafından 70 li yıllarda bulunmuş, 90 lı yıllarda kullanılmıştır.
AHA’LARIN FAYDALARI
1-Hücre yenilenmesini hızlandırırlar ve hücre yapısını düzenler.
2-Ahalar sayesinde ciltte nem oranı yükselir. Cilt daha canlı, elastik olur. Cilt, yumuşak ve kadifemsi görülür.
3-Özellikle ahalar kuru ve güneşten zarar görmüş ciltlerde görülen kırışıklıkları azaltır. Kaz ayağı olarak bilinen göz yanı çizgilerinde çok etkilidirler.
4-Ahalar yine U.V ışınlarından dolayı ciltte meydana gelen pigment lekelerinde etkilidirler.
5- Güçlü soyucu antibakteriyel etkisi vardır. Sorunlu ve akneli ciltler için çok uygundur.
6-Cilt gerginliğini yükseltirler.
7-Cilde nem verici, besleyici, kuruluğu giderici etkisi vardır.
8-Ciltte kollojen ve elastin üretimini artırır. Epidermis esnekliğe ve nem depolama imkanına kavuşur.
9-Ahalar cildi dejenere eder. Yeni hücrelerin daha kolay oluşmasını sağlar.
Kozmetik ürünler için şeker kamışından elde edilen(glikolik asit) en uygun olanıdır. Çünkü glikolik asit en küçük molekülleri içerir ve cildin derinliğine daha iyi işler.Glikolik asit sürekli kullanılmaz.(özellikle haziran, temmuz, ağustos) Aralık, ocak, şubat, mart ayları en uygun olanlarıdır. %15’in üzerindeki glikolik asitler doktor kontrolünde kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder